Masa Tacerii

Coltul adventist

Samuel Koranteng-Pipim redivivus


Am urmarit pe parcursul ultimului an evolutia evenimentelor legate de “aventura” lui Pipim despre care am scris anterior. Biserica in care era membru, Ann Arbor din statul Michigan, a votat atunci punerea lui Pipim sub disciplina prin excludere. Dupa trecerea a mai putin de un an de la excludere, Pipim fusese propus spre rebotezare. Din nefericire, aspecte necunoscute initial au iesit la suprafata in decursul acestuia an, atat din marturia tinerei in cauza cat si a capelanului Univeristatii si a altor martori. Chiar prieteni ai lui Samuel Koranteng-Pipim, foarte conservatori, au pus sub semnul intrebarii graba cu care se planificase rebotezarea sa, mai ales ca el nu recunostea acuzatiile de agresiune sexuala multipla asupra tinerei de care abuzase, dar care au fost gasite veridice chiar de emisarii Conferintei Michigan trimisi la fata locului. Pipim i-a acuzat pe cei ce au facut publice aceste detalii de ponegrire si defaimare. Pe cei care i-au scos de pe rafturi cartile si casetele cu predici i-a acuzat ca arunca la gunoi solia profetului Ilie. Intre timp s-a lansat intr-o initiativa publicistica si editoriala, sub denumirea Vulturul (Eagle Ministries), denumire pe care unii o considera nefericita din perspectiva detaliilor ce au iesit la iveala si care indica o asemanare izbitoare intre agresivitatea si rapacitatea pasarii si cea sexuala demonstrata de Pipim. Rebotezarea sa ar fi trebuit sa aiba loc Sabatul trecut (9 Iunie 2012). Joi seara, inainte de Sabat, doua persoane din biserica l-au informat pe pastor ca stiu de existenta unei alte persoane care a fost agresata sexual de Pipim. Confruntat cu informatia, Pipim a recunoscut vineri dimineata. Chiar presedintele Conferintei Michigan, Jay Gallimore, a confirmat intr-o scrisoare ca in urma consultarilor cu pastorul si alti administratori, rebotezarea lui Pipim a fost anulata. Mai multe detalii gasiti aiciaici si aici.

P.S. Ceea ce este mai trist este faptul ca Samuel Koranteng-Pipim se afla printre advisorii miscarii Youth for Christ care se desfasoara in Europa. Un pic de precautie nu ar strica.

Update 1: O scrisoare  de confruntare trimisa lui Pipim.

Update 2: Scrisoarea pastorului bisericii Ann Arbor, Michigan.

Update 3: Transcrierea unei convorbiri telefonice intre Pipim si victima.

Update 4: Raportul reprezentantului Conferintei Michigan dupa vizita in Botswana.

Update 5: Sumarul marturiei victimei.

Update 6: Interviu cu consilierul victimei.

Advertisements

June 12, 2012 - Posted by | adventist

3 Comments »

  1. I’m praying for him and for his victims also…

    Comment by 'Ovidiu Radulescu' | June 14, 2012 | Reply

  2. Dumnezeu să se îndure să-i dea adevărata pocăință. Mi-aș dori să-i mai dea și ceva colir teologic, fiindcă SKP, talentat și probabil bineintenționat, este înțepenit într-un fundamentalism care nu face bine Bisericii.

    Comment by Florin Laiu | July 22, 2012 | Reply

  3. Mai recent, chiar Conferinta Michigan, in frunte cu Presedintele ei au emis un comunicat prin care se dezic de cartile, scrierile, blogurile sau paginile de web ale lui Pipim, recomandand nefolosirea si nepromovarea lor. Pipim inca se crede “vulturul ranit” care se va ridica intr-o zi si pre multi va (ras)popi.

    Comment by admin | June 19, 2013 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: