Masa Tacerii

Coltul adventist

Aici a stat!


Un nume precum cel al lui Samuel Koranteng-Pipim trezeste sentimente puternice, fie de identificare, fie de distantare. Autor al catorva carti controversate, Koranteng-Pipim a fost in ultimii ani varful de lance al asa-zisilor aparatori ai Bibliei si doctrinei adventiste. Articolele si cartile lui au infierat pe cei care nu erau de acord cu el si cu tabara “adevaratilor” sfinti. Primele pagini ale cartii Receiving the Word (tradusa si in romaneste sub titlul “Primeste Cuvantul”) imparte lumea teologica in trei categorii, dintre care doar una reprezinta in opinia lui Koranteng-Pipim “ramasita”. Restul . . . sunt decazuti, si prea putin har transpira din scrierile sale pentru aceste fiinte umane iubite de Dumnezeu. Pentru a-si intari sustinerile, Pipim publica Here We Stand! (tradusa in romaneste sub titlul “Aici Stam!”).

Din pacate, SKP nu a stat mereu pe pozitia pe care o sustinea cu cerbicie. Intr-o serie de scrisori recente catre colegi, colaboratori, si administratorii conferintei Michigan, Pipim isi anuleaza toate prezentarile programate si isi da demisia. Motivul? Dupa cum spune el, o “cadere morala” in care a fost implicata si o alta persoana, cadere ce i-a afectat relatia de familie si relatia cu Dumnezeu. Pentru detalii, cititi aici sau aici. Nu este cazul sa se bucure nimeni de situatia nefericita a lui SKP. Dar este momentul sa revedem cateva lectii importante. Prima este cea pe care Biblia ne-o recomanda: Cine crede ca sta, sa ia seama sa nu cada. A doua lectie este umilinta, intrucat “mandria merge inaintea caderii”. A treia lectie, si cea mai importanta, este ca nu putem sta singuri ci doar prin puterea lui Dumnezeu. Pretentia ca “aici stam”, fara amendamentul Lutherian “asa sa-mi ajute Dumnezeu”, se dovedeste catastrofala. Si nu in ultimul rand, avem nevoie de echilibrul caracterului divin care uneste in egala masura dreptatea si mila, indreptatirea si harul.

Advertisements

June 8, 2011 - Posted by | adventist, Biblia, biserica, misiune, Romania, Teologie, tineri

1 Comment »

  1. Un update la situatia lui Pipim: a fost exclus de biserica locala, si a refuzat sa mai participe la GYC anul trecut http://drpipim.org/resignation/149-update-on-pipims-resignation.html si http://drpipim.org/component/content/article/1-latest/173-drpipimsgycstatement.html

    Comment by admin | January 3, 2012 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: