Masa Tacerii

Coltul adventist

Cuvantul cui?


Una din constatarile studiului ValueGenesis este ca Biblia este din ce in ce mai putin citita. Si cu atat mai putin studiata. Nu este de mirare ca, atunci cand diversi pastori neo-darwinisti, naturalisti, nihilisti, incep sa-si expuna ideile, tinerii de astazi inghit fara discernamant. Si fara cunoasterea Bibliei. Nu e de mirare de ce singura hermeneutica de care au auzit este asociata cu “porcul”. Umanismul si-a facut efectul. Biblia este desconsiderata. Comparati aceasta atitudine “superioara,” “civilizata,”  cu “inferioritatea” celor care nu au avut niciodata pana acum Biblia tradusa in limba lor (vezi clipul). In final, totul se rezuma la atitudine: deschidere fata de Cuvantul lui Dumnezeu, sau deschidere fata de cuvantul omului. Se impune o alegere: cui acordam respectul, autoritatea, si ascultarea?

February 26, 2011 - Posted by | adventist, Ateism, Biblia, diaspora, inchinare, Romania, Teologie, tineri, ValueGenesis

2 Comments »

 1. eu am mai scos din ozonificati de pe lista, insa anumite aspecte expuse pe acolo ar merita discutate. problema ar putea fi mai mult lipsa dialogului constructiv decat ideile insele. cu toate ca nu sunt de acord cu multe asertiuni ale sefului oxigenatilor, gasesc si destule insighturi valoroase in expunerile sale.

  ideea de la care a plecat e poate in esenta buna – anume ca impulsul venit de la Isus a fost cumva matricea umanismului -, insa cred ca tabara opusa doreste cu tot dinadinsul sa il scoate ateist. urmarind ultimele prezentari pe tema Genezei, mi-a devenit clar ca EC sustine evolutionismul; nu am toate datele pentru a sustine ca asta ar fi un ateism mascat, posibil ca aceasta sa fie ultima concluzie logica a unui demers investigativ.

  Cat ar cantari in discutia asta realitatea ca populatii pe care noi le consideram primitive primesc Evanghelia, nu stiu, ramane de discutat.

  Comment by oli | February 28, 2011 | Reply

  • Oli, depinde cum definim umanismul. In acceptiunea generala, umanismul este un curent filosofic secular, o ideologie in care primeaza ratiunea si etica in timp ce respinge orice doctrina religioasa precum si “pretentiile” supranaturale ale Bibliei ca fundament pentru moralitate. Umanismul modern respinge orice argument bazat pe supranatural sau o autoritate de acest gen, termenul “umbrela” incluzand desimul, pozitivismul, o atitudine anti-bisericeasca (organizatie), etc. Il vezi pe Isus propunand un astfel de “curent”, in plus si filosofic? In schimb, din pacate, la oracolul de la Chicago si adeptii lui se regasesc exact aceste caracteristici. Argumentul acestei mici turme este ca religia traditionala nu mai raspunde omului (post)modern, dar ca ceea ce propun ei ar avea priza mai mare la public. Intrebarea finala, insa, este: cuvantul cui primeaza? Omul asculta de Dumnezeu, sau Dumnezeu asculta de om? Umanistii il vor pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor, in cel mai bun caz, daca nu dupa imaginatia lor hollywood-iana. Geneza spune ca omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu. Te mai surprinde de ce se depun atatea eforturi pentru a discredita raportul creatiunii?

   Comment by admin | February 28, 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: