Masa Tacerii

Coltul adventist

Cel mai bun prieten al omului (al unora)


Cred ca nu mai e cazul sa dezvolt si sa argumentez existenta pe lumea asta a speciei intitulata “catel de casa” care e foarte prietenos cu stapanul atata vreme cat acesta are painea si cutitul. Aceasta specie e foarte utila pentru ca intotdeauna gaseste partea pozitiva in orice actiune si/sau enunt emanata de stapan. De asemenea teritoriul este foarte bine marcat si aparat de intrusii nepoftiti si neaveniti.

Istoria forumului tin.ro, care se constituie ca studiu de caz in prezentele paragrafe, a decantat foarte repede grupul aplaudacilor care a ajuns destul de rapid la stadiul de “catei de serviciu”. Coloana vertebrala si parerile proprii sunt niste itemi care le lipsesc, din pacate, cu desavarsire. Nu imi propun sa nominalizez acum membrii ce compun tagma despre care povestesc insa cred ca orice user cu ceva vechime pe forum ii poate enumera fara probleme. E neplacut ca cei mai multi dintre ei sunt inca foarte tineri (nici macar majori) si ca asemenea apucaturi invatate de la varste fragede vor fi greu de corectat in viitor. Nu toti sunt, insa, minori iar unii sunt chiar in floarea varstei. Ultimul exemplu pe care il am in minte este al unuia care spune la un moment dat ca poate veni la o intalnire fie intr-un loc fie intr-altul iar relativ la data intalnirii n-are nici o opinie. Dupa ce a aflat ca stapanul si-a aratat dorinta pentru o anumita data exclama “si mie mi-este imposibil sa vin” in perioada in care stapanul e indisponibil.

Un alt reper demn de semnalat este  faptul ca amicii “catei de serviciu” au uitat complet, de exemplu, aniversarea unui fost sef. Cata vreme era “in charge” nici bine nu trecea miezul noptii si se pasea in ziua aniversara (uneori chiar si inainte) ca latratorii frumos aliniati umpleau repede spatiul cu urari de bine. E drept ca in ultima vreme forumul e in cadere libera (din punct de vedere al activitatii) insa asta nu-i scuza deloc, pe cei “de serviciu”, relativ la “uitarea” care i-a cuprins. 🙂

Advertisements

February 9, 2011 - Posted by | adventist, forum, opinii, Romania, societate/cultura, tineri | , , ,

8 Comments »

 1. Din nefericire forumul rezista datorita catorva “abonati” care de cele mai multe ori au “sarcini” in structura administrativa. S-a incercat resuscitarea lui de mai multe ori in ultimul timp, dar fara succes. Una din cele mai ciudate masuri a fost sa “arhiveze” subiectele de dinainte de Octombrie 2010, chipurile pentru a da posibilitatea tinerilor sa o ia de la zero pe subiectele respective. Probabil ca initiatorul acestei idei se gandeste la reinventarea rotii. De data asta poate ca o sa iasa . . . “patrata” 🙂

  Comment by admin | February 9, 2011 | Reply

  • şi roţile pătrate se mai învârt câteodată … (desigur, dacă sunt dinţate 😉 )

   un mic exemplu la linkul de mai jos:

   Comment by Francisc | February 9, 2011 | Reply

   • 🙂 In aer, nu pe sol. Apreciez pe tin.ro consecventa Avalanshutzei cu care posteaza devotionalul si anunturile. In rest . . . sa ne fereasca Dumnezeu sa intram pe mana lui Harap Alb :-))))

    Comment by admin | February 9, 2011

 2. Trebuie, totusi, apreciat faptul ca in urma discutiilor (uneori aprinse) pe tema regulamentului forumului tin.ro acesta a fost schimbat in sens pozitiv. Este mai scurt si mai concis, asa cum sugerase majoritatea utilizatorilor pe forum. In ce priveste oamenii, nu sunt schimbari majore, si asta face ca interpretarea “constitutiei” sa fie in mare aceeasi. Nu ma mira ca un “Harap Alb” isi face numarul prin amenintari. Pustiul nu cred ca a trait vremea comunismului, dar pumnul in gura se practica astazi si prin Rahova sau Ferentari, obiceiul nu mai apartine doar comunismului.

  Comment by admin | February 24, 2011 | Reply

 3. ca unul care am aparut destul de tarziu in istoria forumului tin.ro, am si eu o intrebare: stiti sursa delasarii? de ce nu mai apar oamenii care sa stie ce spun si sa-i invete pe cei mai mici sa stie cum sa spuna ceea ce stiu? am observat ca se arunca doar idei desantate, fara pic de argument. nu credeti ca e destul de util existenta unor modele care sa creeze opinii si sa dea exemple de cum se poarta o discutie??

  Comment by elgabri | February 26, 2011 | Reply

  • Gabriel, intrebarea este pertinenta. Insa raspunsul s-ar putea sa doara. Cred ca e mai mult decat delasare, e un fel de orgoliu prostesc. Din pacate. Forumul a inceput frumos, dinamic, cu implicarea persoanelor de diferite varste. Daca privesti peste subiectele din actuala arhiva o sa observi ca sunt destule unde dezbaterile au atins o oarecare profunzime (unele subiecte au fost deja sterse). Trist este ca generatia tanara se considera atotstiutoare si atotcapabila. Rezultatul: forumul ilustreaza perfect nivelul acestei “atotstiinte”. Persoanele mature care s-au implicat, benevol, au fost marginalizate, suspendate, banate in cele din urma. Altii ne-am retras cu tristete. Responsabilii Uniunii si departamentului tineret, precum vezi, lipsesc aproape cu desavarsire. Iar apelurile de a se implica si schimba situatia s-au lovit de urechi surde. Ai observat, probabil, ca s-a creat si un site de protest. Probabil ca celor “de sus” le convine o astfel de situatie, un astfel de forum. Sau poate ii depaseste in ce priveste nivelul tehnic, al comunicarii moderne. Cati tineri crezi ca vor participa pe un astfel de forum insipid? Tinerii de azi voteaza cu click-ul, iar majoritatea a votat. Este o istorie in Vechiul Testament, un imparat tanar a preluat tronul si s-a consultat atat cu batranii cat si cu tinerii. In cele din urma a decis sa asculte de tineri. Rezultatul? Natiunea s-a divizat. Oamenii si-au facut “forumul” lor. Ce ar trebui facut ca istoria sa nu se mai repete?

   Comment by admin | February 26, 2011 | Reply

  • Raspunsul e simplu. Cateii nu doar latra dar au invatat sa muste (mai ales ca au acces la butoane). Aplicarea politicii de tip “pumn in gura” si manierele lipsite de onestitate ale haitei conduc la parasirea ringului de catre multa lume.

   Comment by klaher | February 26, 2011 | Reply

 4. Stimatilor, ce vad ca nu intelegeti voi si n-am inteles nici eu pana la vreo 20 de ani a fost ca bisericii chiar nu-i pasa de oameni. Da, exista unii oameni faini in staff-ul bisericii, exista altii faini si prin biserici insa daca ajungem sa ne raportam la institutie (adica la marea majoritate a oamenilor care o reprezinta), ei chiar nu-i pasa. Tocmai de aceea oficialii nu ofereau niste raspunsuri clare la intrebarile adresate ci lasau sinucigasii de serviciu sa se descurce. Sa nu mai zic ca administratorii uniunii nu cred ca au intrat de mai mult de 2 ori pe forumul tin.ro, desi ei ar fi fost supervizorii cei mai mari.
  Eu zic ca cu cat iti pasa mai mult de biserica, cu atat mai rau. Mai bine ar fi sa ne pese de oamenii de langa noi decat de mizeriile bisericesti.

  Comment by benulnec | May 3, 2014 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: