Masa Tacerii

Coltul adventist

Democratie, democratie dar s-o stim si noi


Desi nu mai activez de foarte multa vreme pe forum.tin.ro am contul inca functional si mai intru din cand in cand sa mai citesc una, alta.

Asa am observat ca destul de multi useri au solicitat sa se repete – de-acum clasica – intalnirea anuala (Congresul Forumistilor) care a avut loc la inceputul lunii Martie in ultimii 4 ani la Moieciu.

Dupa captarea atentiei si sondarea asupra interesului pe care l-ar avea utilizatorii forumului (s-au folosit chiar si niste chestionare pentru a se masura perceptia celor de la firul ierbii) s-a decis (nu chiar ca in bancul de la Radio Erevan cu bicicleta furata) ca este bine sa se tina congresul insa… exista o problema.

Onor Daniel Chirileanu (DC) mai marele peste junimea romaneasca adventista si-a planificat (are planificat?! oricum nu s-a facut public ce) alt eveniment in perioada in care majoritatea utilizatorilor care si-au exprimat opinia au ales (4-6 Martie 2011). Si cum exista voci destule care spun ca nu se poate congres al forumistilor fara prezenta lui DC (care, nota bene, in prea-lunga activitate de pe forum a reusit sa posteze – in final – nu mai mult de un mesaj) s-a optat pentru schimbarea datei (amanarea cu o luna) si mutarea locatiei (mutare motivata de faptul ca la inceputul lui Aprilie si la Moieciu si la Stupini sunt deja programate alte evenimente) de la Moieciu la Vatra Dornei.

Asa incat se aplica iar politica binecunoscuta a alegerii unei alte variante decat ar prefera-o „dictatura majoritatii” doar de dragul aplicarii principiului ca „este mai bine ca un intreg popor sa sufere pentru un singur om”.

Nu mai iau in calcul distanta pana la Vatra Dornei si modul in care se „faciliteaza” astfel neparticiparea din locatii precum Constanta, Dolj, Timis etc.; observ doar, de pe margine, ca cei care au fost pusi la butoane actioneaza cu o pripeala specific tinereasca (dar cu maniere – din pacate – comunistoide – de tip „pumn in gura”).

Afirmatii cum ca DC ar fi „un fel de diriginte” si ca o intalnire de „clasa” fara diriginte nu are sens ma fac sa zambesc amar. Unui diriginte cu un singur mesaj postat pe forum eu i-as propune eliminarea „sporului de dirigentie” si pasarea acestuia catre persoane care si-au dat mai mult interesul.

February 7, 2011 - Posted by | adventist, biserica, Dialog, forum, opinii, politica, proiecte, Romania, tineri | , , , , ,

6 Comments »

 1. PS La ora cand am scris textul DC avea un singur mesaj pe forum.tin.ro. Intre timp si-a crescut productia cu 200% (chiar daca, in fapt, e un mesaj identic – cu o mica eroare ortografica – postat in doua locuri)!

  Comment by klaher | February 7, 2011 | Reply

 2. Am observat si eu ca in atatia ani de cand functioneaza forumul tin.ro, Daniel a postat un singur mesaj, si asta destul de recent. Mai trist este faptul ca pana ieri (adica timp de trei luni) nu primise nici un raspuns, ZERO. Asta spune ceva despre reactia tinerilor fata de “dirigintele” lor, dar si despre lipsa de idei a tinerilor in ce priveste organizatiile din care fac parte. Daniel scrie bine (de obicei) dar se pare ca nu are inclinatii in domeniul folosirii tehnologiei actuale si a posibilitatilor de comunicare in media.

  Comment by admin | February 7, 2011 | Reply

 3. ideea cu intalnirea forumistilor mi se pare f buna. la fel am procedat si pe alte forumuri 🙂 So, la noi daca voda dormea prost, cand se trezea descapatana de nervos ce era cativa slujbasi, doar ca asa voia muschiu’ lui. singura problema pe care o vad legata de intalnirea fara voda tine de facilitatile pe care biserica le-ar acorda in privinta cazarii si mesei eventual. So…

  Comment by oli | February 7, 2011 | Reply

 4. Update:
  Se pare ca totusi s-a eliberat locatia (fara nici o alta explicatie suplimentara) Moieciu pentru perioada in care calendarul lui DC ii permitea participarea. Asa ca s-a schimbat schimbarea si s-a ales o locatie mai comoda/ convenabila.

  Comment by kla | February 23, 2011 | Reply

  • Daca s-ar fi “eliberat” si perioada initiala din Martie, in calendarul boss-ului, era ideal 🙂

   Comment by admin | February 24, 2011 | Reply

   • Oare se fac nunti in post? 🙂

    Comment by klaher | February 24, 2011


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: