Masa Tacerii

Coltul adventist

In curand, la “Babele”


Dupa ce face o trecere in revista a diferitelor simboluri si persoane pe care le-am aniversat in 2009, Teofil Stanciu remarca faptul ca “în timp ce creştinii români de diferite confesiuni se preocupă să se delimiteze unii de alţii, să-şi sărbătorească autist evenimentele lor semnificative, societatea se împute, devine mai agresivă, mai imorală, îşi pierde reperele. Ţara arde, dar babele biserici-instituţii îşi piaptănă „moştenirile”, care – având în vedere drumul pe care s-a angajat societatea – vor deveni curând piese de muzeu neinteresante.” Care este bilantul bisericii adventiste din Romania la sfarsit de an? Ce atitudine a prevalat?

Advertisements

January 6, 2010 - Posted by | biserica, individualism, istorie, societate/cultura

3 Comments »

 1. Chiar și apăsate de imaculata zăpadă, babele dau senzația de sporovăială. Pe un site al tăcerii vorbăria pare neintegrată social. Și totuși soldul anului 2009 se încarcă binișor cu vorbe fără rost, în timp ce cuvintele cu temei își așteaptă rândul la moară. Mă tem să nu moară până să apuce să-și spună oful, speranța și sau bucuria. În anul de grație care a fost isprăvit de curând avut-am de toate.

  Comment by ionbuciuman | January 7, 2010 | Reply

 2. Am fost uimit cât de multă pasiune au provocat alegerile prezidențiale și între adventiști. Și încrâncenare… Nici noi nu suntem în stare să purtăm o discuție deschisă, în care să ascultăm în mod real și argumentele celuilalt, să acceptăm unele din ele, și să respectăm opțiunile celuilalt.

  Comment by Erik | January 7, 2010 | Reply

  • Fatalism? S-a “inzapezit” si miscarea adventista?

   Comment by admin | January 7, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: