Masa Tacerii

Coltul adventist

4,37!


agoraDialogul si critica constructiva nu par sa fie agreate in biserica adventista. Forumul oficial atasat in trecut paginii de web adventist.ro nu mai functioneaza. De fapt E-fervescentia nu mai exista. Nu a fost inlocuit cu nimic. Singura modalitate de comunicare sunt, eventual, cateva numere de telefon si adrese de e-mail. La care, eventual, ti se raspunde. Sau nu.

Un exemplu de “dialog” poate fi observat pe singurul forum care poarta antetul Departamentului de Tineret al bisericii Adventiste, forum.tin.ro. Orice postare care nu place administratorilor sau moderatorilor este trecuta sub tacere. Argumentul? Este afectata imaginea. Imaginea bisericii, imaginea Departamentului de Tineret, imaginea grupului de moderatori si administratori, etc. Chiar si rubrica “Feedback” a fost desfiintata. Iar in capul subiectelor troneaza un Regulament preocupat mai mult de abateri si sanctiuni decat de facilitarea dialogului.

Nu este de mirare ca o astfel de abordare descurajeaza un tanar sa incerce sa isi expuna opiniile. Reactia tinerilor este pe masura: au infiintat o pagina de protest in care au postat o petitie catre Directorul Departamentului de Tineret, Daniel Chirileanu, dar au dat si note actualei formule de administratie a forumului. Nota? In acest moment 4,37. Nici un raspuns din partea celor vizati. Sa nu se mire Directorul de Tineret sau chiar Presedintele Uniunii daca se vor trezi cu un protest in curtea Uniunii, cu pancarte, bannere, si tot tacamul. Tinerii au protestat si au votat cu “click-ul”: au parasit asa-zisul forum.

Simplul fapt ca au fost nevoiti sa isi adreseze of-ul pe o alta pagina de web descalifica tin.ro ca forum. Iar pentru cei care stiu cum a debutat forumul respectiv imaginea actuala este trista. Activitatea pe forum este la cota de avarie pe subiecte altadata de interes sau chiar pe subiecte de actualitate, iar pe restul inexistenta. Pastorii care au cont pe forumul tinerilor nu se obosesc prea mult sa raspunda, iar atunci cand o fac de cele mai multe ori intervin pentru “disciplinare”. Directorul de tineret nu are nici macar o postare. Dialog spuneti? Sau am inteles eu gresit notiunea de “forum”?

Advertisements

October 7, 2009 - Posted by | adventist, Dialog, forum, opinii

3 Comments »

 1. This is sad.No wonder young people leave the church.

  Comment by Lidia Popa | October 7, 2009 | Reply

 2. Pana la urma unii dintre cei aflati la pupitrul de comanda au cate un blog pe care il intretin. Pe care oricum il viziteaza si actualizeaza mult mai des decat o fac prin vizite pe forumul oficial al tinerilor.
  Institutional totusi cred ca se cheltuiesc resurse (inclusiv financiare) pentru buna functionare (deplasari si intalniri de lucru in zone “verzi”) a forumului de pe tin.ro . Oricum daca la o adica se va decide, in viitor, ca nu mai e nevoie nici de tin.ro se poate face chiar profit prin vanzarea unui domeniu web de trei litere pe .ro.

  Chiar imi pare rau de E-fervescentia. Ar fi fost utila o vizibilitate chiar si statica a discutiilor (cele mai multe constructive) care s-au purtat acolo. Asa… totul e cenusa!

  Comment by klaher | October 11, 2009 | Reply

 3. Da, totul e . . . cenusiu. Forumul tin.ro are o politica ciudata, daca nu malefica. Sunt acceptate tot felul de persoane si idei care ar contraveni regulamentului forumului si doctrinei adventiste, dar sunt sterse postari si eliminate (temporar sau permanent) persoane care au avut curajul sa indice abuzurile comise repetat de persoane din administratia forumului sau echipa de moderare. Daca un astfel de exemplu le este oferit tinerilor, in scop “educativ”, cum va arata generatia de maine in biserica adventista?

  P.S. Doar un exemplu: Un link catre discutiile de aici a fost rapid sters pe motiv ca ar contraveni regulamentului. QED.

  Comment by admin | October 21, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: