Masa Tacerii

Coltul adventist

Sugestii ADRA


adraSorin Goleanu, noul director ADRA Romania, imi scria zilele trecute ca este interesat de sugestii privind proiecte de viitor ale agentiei. Pe langa ajutorul oferit celor afectati de inundatii, agentia are nevoie de idei pentru proiecte pe termen lung. Ce propuneti?

P.S. ADRA, in afara de a ajuta in inundatii, are si alte programe in desfasurare. Directorul si echipa au o viziune in sensul acesta, detalii putand fi gasite pe http://www.adra.ro.

Advertisements

October 4, 2009 - Posted by | ADRA, adventist, Dialog, opinii, proiecte

4 Comments »

 1. De mult sunt interesata in a expune diferite idei care s-ar putea materializa in proiecte pentru ajutarea populatiei din Romania. Lucrez in Australia ca social worker intr-o agentie de assistenta a familiei cu copii. Informatia despre starea politica si sociala din Romania o am numai din diferite ziare pe care le citesc sau TV international. Probabil in Romania este nevoie de o cercetare facuta de un specialist ca sa afle in primul rand care sunt nevoile acute ale oamenilor. Apoi diferite proiecte pot fi usor scheciuite ca sa poata acoperi aceste prime nevoi. Dupa cum stim, nevoile de baza ale populaties sunt prioritate: mancare, acoperis deasupra capului, imbracaminte. Un Opshop cu lucruri donate de diferiti membrii ai bisericii este un inceput. Banii pot fi distribuiti in diferite alte proiecte ca: Fiecare biserica adventista sa devina un sediu de ajutorare a saracilor si a oamenilor in nevoi prin facilitarea pachetelor de mancare, imbracamintei (fara bani), mobila necesara fiecarei case -masina de spalat, frigider, aragaz etc. Donatii de proprietati si spatii pot fi incurajate in biserica si folosite in scopul ajutorarii familiilor sarace, femeilor abuzate fizic, copiilor parasiti. Pe spatiile donate pot fi construite diferite dormitoare in care oamenii fara locuinta pot accesa acest servici pana un anumit case worker este capabil a assista persoana respectiva in gasirea unei locuinte de inchiriat.
  La inceput lucrarea aceasta va parea ca secatuieste bugetul dar peste un timp ADRA va putea beneficia de ajutor de la stat in multe arii. Sunt extrem de interesata in aceasta lucrare si probabil internetul nu-i cea mai buna metoda de comunicare. Draga Sorin, sunt convinsa ca print-o atitudine deschisa si o ureche inclinata sa asculte diferite opinii ADRA din Romania poate deveni liderul ADRA-ei internationale, incepand o activa campanie de ajutorare a comunitatii in care locuim fiecare.
  Pentru discutarea mai multor proiecte puteti sa-mi scrieti la albertaroman@yahoo.com
  Multumesc!

  Comment by alberta roman | October 5, 2009 | Reply

 2. Multumim de sugestii. Pot sa iti spun ca o parte din ceea ce ai spus, deja s-a materializat in proiectele noastre din ultima perioada.Construire de case pentru oameni care, efectiv traiau in bordeie sau in conditii mizere alaturi de f. multi copii, sprijinirea prin proiectul “Vreau la scoala” a copiilor buni la invatatura sa mearga la scoala, sprijin pentru familii cu multi copii,ajutor pentru batrani, solarii si rasad pentru familii care se vor autointretine apoi,..etc.

  Putem vorbi chiar si de CASA ADRA ( Centrul De Primire In egim De Urgenta Pentru Victimile Violentei Domestice)deschis anul acesta, in care sotiile supuse tratamentelor violente venite din partea sotilor lor pot gasi o “cetate de scapare” unde pentru un interval de timp vor putea sa primeasca gazduire, hrana, conslilere specializata (psihologica, sociala, juridica)

  Vrem sa ne implicam in anul 2010 si in domeniul educatiei crestine la nivelul gradinitelor si deasemenea pentru cei cu handicap locomotor.

  Suntem convinsi ca se pot face multe alte lucruri bune pentru cei din jurul nostru din categoriile defavorizate, deaceea credem ca orice sugestie, propunere este binevenita.

  Desi nu este cea mai buna cale de a comunica, internetul , totusi este una dintre ele si putem sa o folosim.

  Iti pot trimite pe mail-ul trecut in postul tau, mai multe detalii.

  Comment by Sorin Goleanu | October 5, 2009 | Reply

 3. O mica remarca: desi este util sa cream conditii pentru copiii buni la invatatura sa mearga la scoala, sunt mult prea multi care au probleme de invatare. De acestia cine se ocupa? Cei buni au deja un start reusit, dar sansele celorlalti sunt minime fara o investitie de timp si rabdare. Sunt de acord cu Alberta ca mai inainte de toate este nevoie de un studiu atent al probemelor existente in societate. Iar eu adaug ca investitia pe termen lung este cea mai eficienta metoda de ajutor pe care ADRA o poate oferi. Latura “refacerii” trebuie echilibrata de “dezvoltare”.

  Comment by admin | October 5, 2009 | Reply

 4. Perfect de acord!

  Comment by Sorin Goleanu | October 5, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: